Dan bezbednog interneta 2014.

narodna skupstina

   Više od 120 učenika završnih razreda iz 19 osnovnih škola u Srbiji prisustvovalo je danas obeležavanju Međunarodnog dana bezbednog interneta, među kojima je bilo i 6 učenika sa nastavnikom iz osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Žitkovca. Na skupu u Domu Narodne skupštine rečeno je da deca već sa sedam godina počinju da koriste internet, najviše otvorenih profila imaju deca između devet i 12 godina, a više od 30 odsto dece pristupa mreži preko telefona.

Tema ovogodišnje manifestacija bila je Stvorimo bolji internet zajedno. Državna sekretarka u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je na skupu da je samo jedan klik dovoljan da se dođe do miliona novih informacija.

„Vaše znanje o internetu ide daleko ispred znanja vaših roditelja i nastavnika. Internet je veliki svet mogućnosti i najznačajnije je da se igrate, da stičete nova znanja, učite i saznajete nešto novo, čitav svet vam je dostupan i samo jednim klik vas deli od miliona novih informacija“, poručila je Matić učenicima.

Prema njenim rečima, deca vać sa sedam godina počinju da koriste internet, najviše otovrenih profila imaju deca uzrasta između devet i 12 godina, a više od 30 odsto dece pristupa mreži preko telefona.narodna skupstina1

Matić je precizirala da je prošle godine više od 10 miliona učesnika i više od 10.000 škola podržalo širom sveta manifestaciju Dan bezbednog interneta, a u izjavi novinarima rekla i da je to akcija koju je 2008. godine u Srbiji pokrenulo resorno ministarstvo.

Ta manifestacija, dodala je, izrasla je u internacionalni projekata koji podržava EU, Evropska komisija. Ministarstva telekominikacija i prosvete, kao i Fondacija B92 učestvuju u programu Bezbedni internet.

„Upoznajte vaše roditelje sa bezbednim internetom, jer su danas internet može da izazove i velike materijalne štete“, poručio je Živanović.

Autor: Sanja Petrović 

Share

Add comment


Security code
Refresh

netpatrola baner upis  igraj bezbedno net-patrola kliknibezbedno