Život na društvenim mrežama. Kako da saznate ko vas je otpratio

nastavlja se akcija2   Društvene mreže prvenstveno služe za komunikaciju sa prijateljima, ali i za upoznavanje novih ljudi. Ipak, neretko se dogodi da vas neko ukloni sa liste svojih prijatelja. Za svaku mrežu postoje posebni servisi koji služe da vidite ko vas je obrisao.

Fejsbuk
 Najzastupljeniji servis preko kojeg možete da utvrdite ko vas je obrisao s liste prijatelje ja Who.deleted.me. Potrebno je da se na njega ulogujete uz pomoć svog naloga na Fejsbuku i onda dobijate informacijiu čiji ste “bivši” prijatelj. Nijedan servis ne može da radi retroaktivno. Na ovom servisu imate dnevni, nedeljni i mesečni pregled ko vas je obrisao. Pored ovog, tu su i servisi poput whodeletemeon.co ili posebna aplikacija za Android i iOS telefone „Who deleted me notifier“.

Tviter
 Sigurno ste primetili da je neko nekada tvitnuo poput „Today stats: One follower, One unfollower...“. Ipak, postoji diskretniji način da proverite ko vas je „otpratio“ i to je who.unfollowed.me. Ulogujete se uz pomoć svog tviter naloga i od tog trenutka možete da viditi ko vas je sve otpratio. Ni ovaj servis ne radi retroaktivno, tako da ne možete da vidite ko vas je otpratio pre njegovog korišćenja.
Instagram
Korisnici ove mreže se najmanje „otpraćuju“, ali to ne znači da se ne događa. Ako želite da vidite ko vas više ne prati da koristite program unfollowgram.com. Uz pomoć njega dobijate sve informacije o korisniku koji više nije na vašoj listi.

Tambler
I za ovu mrežu postoji nekoliko različitih servisa. Najčešće korišćen je Tambler Stakler (www.aljtmedia.com/stalkr) koji prvenstveno radi na mobilnim operativnim sistemima. Potrebno je da se ulogujete i redovno ćete dobijati izveštaje o novim pratiocima, ali i o onima koji su prestali to da budu.

Izvor: Blic

Share

Add comment


Security code
Refresh

netpatrola baner upis  igraj bezbedno net-patrola kliknibezbedno